1 bardak seker,
Wednesday, December 20, 2006
MERVE PASTASI
1 bardak seker,
Sunday, December 17, 2006
YILBASI KURABIYELERI
- Tum malzemeden yumusak ama ele yapismayan bir hamur elde edilir.
- Aluminyum folyonun uzerinde hamur merdane ile acilir ve istenilen sekiller verilir.
- Sekillerin arasinda ki hamur elle alinir.
- Kurabiyelerin uzerleri hazir sekerlerle renklendirilir.
- Folyo tepsiye koyulur ve 180 derecede 8-10 dakika pisirilir.
Friday, December 15, 2006
SUTLU KABAK TATLISI (Silifke)
Bayram ziyaretinde komsum Ayla'nin annesi Naciye Candan teyze bana silifke yoresine ait kabak tatlisinin tarifini vermisti. Ben de gecen gun yaptim ve dun hep beraber yedik. Ayni kendilerinin yaptigi gibi olmus diyerek bana on puan verdi (on uzerinden:)).
Malzeme: Yarim kilo bal kabagi, 1-2 bardak toz seker, 1 bardak sut
Yapilisi:
- Kabaklarin kabuklarini soyup, kesin ve yikayin.
- Bir tencerenin icine koyup, uzerine toz sekeri ekleyin.Kapagini kapatip pisirin.
- Kabaklar iyice yumusayinca bir catal ile ezin ve uzerine bir bardak sut ekleyip, pisirin.
- Daha sonra servis yapip, uzerini istediginiz gibi susleyin.
Sunday, December 10, 2006
HINDISTANCEVIZLI REVANI
- Yumurta, vanilya ve toz sekeri mikserle kopurene dek iyice karistirin.
- Sonra diger tum malzemeleri ilave ediniz ve ayni yone dogru, calkalamadan karistirin.
- Yaglanmis firin tepsisine dokup 225 derecede pisirin.
- Diger tarafta toz seker, limon suyu ve su ile hazirladiginiz surubu, revani sogukken uzerine dokunuz. Revani soguk, surub sicak olacak.
- Hindistancevizi ile uzerini susleyin.
Aslinda revaniye kabartma tozu koymaya gerek yok. Yumurtalarin fazla olusu nedeniyle zaten revaninin kendi kendine kabarmasi gerekiyor. Ama ben yumurtalari ya parcaladiysam, ya kabarmazsa korkusu ile yarim paket ilave ettim.
Thursday, December 7, 2006
MOZAIK PASTA
- Yumurtayi sekerle iyice cirpin.
- Buna erimis yagi, kakaoyu, ve portak kabugu rendesini ekleyin.
- Biskuviyi ufalayip icine atin.
- Tum karisimi bir posetin icine koyup, rulo haline getirin.
- Buzdolabinda 4-5 saat bekletip, naylonu cikarin.
- Ince dilimler halinde kesin.
- Hindistan cevizi ile susleyerek, servis yapin.
Friday, December 1, 2006
BAKLAVA
Malzeme: 1 paket hazir baklava yufkasi (fillo dough), 1-2 bardak dovulmus ceviz veya findik, 5 kasik kadar tereyag
surubu: 2 bardak seker, 1.5 bardak su, bir kasik limon suyuYapilisi:
- Tereyagini eritin.
- Yufkalarin her iki katina tereyagi surun.
- Goz karari yufkalari uc esit parcaya ayirip, 2 ara katina ceviz veya findigi koyun.
- Yine ara katlara tereyag surmeye devam edin.
- Baklavayi kesin ve 180 derecede pisirin.
- Diger tarafta seker, su ve limon suyu ile surubunu hazirlayin.
- Kesinlikle biri sicak, biri soguk olarak surup dokulur. Tercihan da baklava sicak, surup soguk.
KREM KARAMEL
- Yumurta, sut ve 1 bardak sekeri mikser ile iyice cirpin.
- Bir teflon tavaya 2 kasik seker ve 2 kasik suyu tavanin kapagini orterek yakin (Kati, yogun bir sivi elde edeceksiniz).
- Firin kaselerinin dibine bir kahve kasigi bu sekerli sividan koyun.
- Uzerlerine yumurta/sut/seker karisimini ekleyin.
- Kaselerin hepsini ici su dolu bir tepsi icine yerlestirin.
- Firinda 180 derecede pisirin.
- Pistikten sonra ters cevirip servis yapin. Isterseniz findik, fistik, vs ile servis yapabilirsiniz.
IRMIK HELVASI
IRMIK HELVASI Malzeme:1 bardak irmik, 2 bardak seker, 3 bardak sut, 3 tepeleme kasik tereyag, beyaz fistik, hindistan cevizi. Yapilisi:
- Tereyagini bir tavada eritip, uzerine irmigi dokun.
- Buyuk bir sabirla irmikler koyu bir renk olana dek surekli karistirin.
- Diger tarafta bir tencerede sut ve sekeri kaynama kivamina getirin.
- Irmiklerin uzerine surubu dokup, tavanin kapagini kapatin ve ilik ateste arada bir karistirarak surubu cekmesini bekleyin.
- Hindistan cevizi ile susleyerek, servis yapin.
PEYNIR TATLISI
Siteye cok sevdigim bir tatli ile baslamaya karar verdim: Peynir tatlisi. Cok cok sevdigim bir tatli. Eger peyniri seviyorsaniz, bu tatliya da bayilacaksiniz.
Malzeme:
1 lb. lor peyniri (Amerika'da iseniz ricotto cheese'de olabilir)
1 yumurta
1/2 bardak toz seker
2 yemek kasigi margarin (eritmeden)
1 yemek kasigi kabartma tozu
bir paket vanilla
1 bardak un (veya aldigi kadar)
Surubu:
2 bardak seker
2 bardak su
yarim limon
- Hepsini tahta kasik ile karistirip, hamur yapin ve yaglanmis tepsiye dokun. 375 derece firinda yaklasik yarim saat kadar pisirin. Cikarinca uzerine soguk surubunu dokun.