Sunday, October 28, 2007

KADAYIF DOLMASI (Erzurum)


Malzeme: 1 paket (yarim kilo) kadayif, 1 su bardagi iri dovulmus ceviz, siviyag, 2 su bardagi seker, 2 su bardagi su, 3 yumurta (iyice cirpilmis)

Yapilisi:
  • Su, seker ve yarim limon suyu beraber kaynatilir ve sogutulur.
  • Kadayiflar elde serit haline getirilir, icine ceviz konulur ve rulo yapilir
  • Uzerine bir naylon ortulerek kurumalari onlenir
  • Kadayif rulolari yumurtaya iyice bulanir ve pembelesene dek kizartilir
  • Kizartilan kadayiflar hemen soguk serbetin icine atilir
  • Sicakken servis yapilir.

SEFTALILI PASTA

Kekin diger ismi sunger kek...seftali yerine istediginiz herhangi bir meyvayi kullanabilirsiniz.
Malzeme: 5 yumurta, 5 Turk kahvesi fincani un, 5 Turk kahvesi seker, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 3 tane seftali, 1 yemek kasigi recel, 2 su bardagi hazir krema

Yapilisi:
  • Yumurta, un, seker, kabartma tozu, vanilya iyice karistirilir
  • Kek kalibi yaglanir ve icine hamur dokulur, 180 C (350 F) de pisirilir
  • Kek soguduktan sonra kalibindan cikarilir ve ortadan ikiye kesilir
  • Ortasina hazir kremanin bir kismi konulur ve uzerine ince dilimlenmis seftaliler dizilir (arzu ederseniz seftalileri pure haline getirip, kremanin yarisi ile karistirip da kullanabilirsiniz)
  • Kekin diger yarisi uzerine konulur ve tum kek krema ile kaplanir
  • En ustu seftali dilimleri ile suslenir.
  • Recel bir kasik su ile sulandirilir ve seftalilerin uzerine firca ile surulur.

Sunday, October 21, 2007

HAVUCLU VE ANANASLI KEK

Malzeme: 3 +1/3 kap kepekli un, 2 yemek kasigi kabartma tozu, 1,5 cay kasigi tuz, 1/2 cay kasigi tarcin, 1/2 cay kasigi muskat, 1/2 cay kasigi allspice, 1/2 kap kahverengi seker, 1/2 kap siviyag, 2 yumurta, 2,5 kap rendelenmis havuc, 1/2 kap dovulmus ceviz, 1/2 kap kus uzumu, 1/2 kap hindistancevizi (toz halinde), 1 kap suyu ile beraber kucuk parcalara ayrilmis ananas

Yapilisi:
  • Butun malzemeyi karistirin.
  • Dibi yaglanmis bir tepsiye dokun.
  • Onceden isitilmis 350 oF'de, 1 saat kabarana ve uzeri kizarana dek pisirin.
  • Soguyunca pudra sekeri ile susleyerek, servis yapin.

Bir dilim kek: 259 cal., 2.5 g sat. fat, 0.08 g sodium, 34 g carbohydrate

g.i. diet cookbook'dan