Tuesday, January 22, 2008

BEYAZ CIKOLATALI TRUFF


Malzeme: artan kek, 1 su bardagi krema, 250 gram beyaz cikolata, suslemek icin kirilmis badem, antep fistigi, hindistancevizi

Yapilisi:



  • kek parcalari iyice ufalanir

  • beyaz cikolata ben mari usulu (kisik ateste direkt kalin bir tavada erittim ben) eritilir

  • kekin uzerine cikolata dokulur ve karistirilir

  • bes dakika kadar sonra krema eklenir ve kek cok kati olmayacak sekilde yogrulur

  • buzdolabina kaldirilir ve 15 dakika beklenir

  • buzdolabindan cikarilan hamurdan ceviz buyuklugunde alinir ve yuvarlaklar yapilir istenilen susleme ile (hindistancevizi, antep fistigi, badem) kaplanir

ANANASLI ALT UST KEK (PINEAPPLE UPSIDE DOWN CAKE)


Kek Malzemesi: 1 buyuk kutu halka dogranmis ananas (yaklasik 5-6 tane), 2 kap un, 1/2 cay kasigi tuz, 1/2 kap tereyag, 2 yumurta, 1 kap seker, 1/2 kap sut, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu (2 cay kasigi),


ayrica 1 kap kahverengi seker, 2 yemek kasigi tereyag

Yapilisi:



  • Ben kelepceli kalibimi kullandim, siz de kelepceli kalip veya duz, yuvarlak kek kalibi kullanabilirsiniz

  • Kek kalibinda 2 yemek kasigi tereyag, 1 kap kahverengi sekerle beraber eritilir ve uzerine ananas halkalari dizilir

  • Diger tum kek malzemesi beraber iyice karistirilir

  • Hazirlanan kek hamuru, ananaslarin uzerine dokulur

  • Onceden isitilmis firinda 350 F (175 C) de pisirilir

Monday, January 7, 2008

BOL CIKOLATALI, BOL FINDIKLI, BOL KARAMELLI KEK

Malzeme: 1 buyuk paket cikolata (benmari usulu veya mikrodalgada eritilmis), 5 kasik kakao, 1 su bardagi sut, 3 yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, minik cikolata parcalari (ben chocolate chips kullandim), 1/2 kap siviyag, aldigi kadar un (yaklasik 2 su bardagi)

Uzeri icin: 1/2 kap iri dovulmus findik/ceviz, 1/2 kap iri dovulmus badem, 1/2 kap seker, 5-6 yemek kasigi su, 1 paket ertilmis cikolata

Yapilisi:
  • Un ve cikolata haric tum malzeme mikserle karistirilir
  • Eritilmis cikolata eklenir ve tekrar karistirilir
  • Un eklenir karistirilir ve yaglanmis kaliba dokulur
  • 175 C (350 F) de pisirilir

Kek pistikten sonra:

  • Cikolata eritilir ve pisen kekin uzerine dokulur
  • Seker, su ile beraber eritilir ve uzerine findik, ceviz, badem eklenir
  • Iyice karamel kivami alinca (yapiskan hale gelecek) kekin uzerine dokulur/serilir.

Bol Cikolatali Kek -1

Malzeme: 1 buyuk paket cikolata, 5 kasik kakao, 1 su bardagi krema, 65 gram (1/2 stick) oda sicakliginda tereyagi, 3 yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, aldigi kadar un (ben 5 kasik nisasta ve 2 kasik beyaz un koydum)

Yapilisi:

  • Cikolata benmari usulu (veya mikrodalgada) eritilir
  • Un ve cikolata haric tum malzeme mikserle cirpilir
  • Karisima erimis cikolata eklenir, un eklenir
  • Yagli kagit serilmis kaliba dokulur ve 350 F (175 C) de pisirilir (kurdan ile ortasinin pisip pismedigi kontrol edilir)

Not: Kek once kabariyor, sonra sonuyor. Ama lezzeti hic bir kek de olmayan, browni'ye benzer bir kek elde ediliyor.