Monday, June 28, 2010

YAGSIZ, SUTSUZ VE HATTA NEREDEYSE UNSUZ KEK


Malzeme:
4 yumurta, 1.5 su bardagi kahverengi seker, 2 paket kabartma tozu, 1 su bardagi iri dovulmus ceviz, 2-3 yemek kasigi kus uzumu, 2-3 yemek kasigi iri dovulmus badem, 2-3 yemek kasigi hafif kavrulmus susam, 1 tatli kasigi tarcin, 1 paket vanilya, alabildigince un (ben 5 yemek kasigi ekledim) 

Yapilisi:
  • Yumurtalar ve seker iyice cirpilir.
  • Icine kabartma tozu eklenir ve karistirilmaya devam edilir.
  • Un haric tum malzeme eklenir ve karistirilir.
  • En son un eklenir ve kek kivaminda bir hamur elde edilir.
  • Yaglanmis ve yagli kagit serilmis dikdortgen bir borcam tepsisine tum hamur dokulur.
  • 350 F (180 C) de pisirilir.

Wednesday, June 9, 2010

BISCOTTI (BISKOTTI) -CIFTE PISIRILMIS KURABIYE

Malzeme: 3.5 kap un, 2 kap seker, 1 paket kabartma tozu, 1 cimdik tuz, 5 buyuk yumurta, 2 paket vanilya, 1+1/3 kap dilimlenmis badem, 1/2 kap kuru uzum

Yapilisi:
  • Firin 350 F (180 C) ye onceden isitilir.
  • Tepsi yaglanir ve uzerine yagli kagit serilir.
  • Buyuk bir kapda un, seker, kabartma tozu ve tuz karistirilir.
  • Bir yumurtanin beyazi uzerine surmek icin ayrilir. Diger 4.5 yumurta, vanilya ve 1 yemek kasigi su, bir catal veya kek cirpicisi ile baska bir kapda iyice cirpilir.
  • Cirpilmis yumurtalar, una katilir ve hamur elde edilir. (Her ne kadar basta sert bir hamur gibi gorulsede, iyice karistirilinca hamur yumusuyor)
  • Badem ve uzumler eklenir ve yogrulmaya devam edilir.
  • Hamur dorde ayrilir ve her biri rulo yapilir.
  • Firin tepsisine dizilen rulolarin uzerine, yumurtanin beyazi surulur.
  • Firinda yaklasik 35-40 dakika pisirilir (bir kurdanla pisip pismedigi kontrol edilir)
  • Firindan cikarilan rulolar sogumasi icin bir 5-10 dakika bekletilir.
SONRA
  • Keskin bir bicakla, ince dilimler halinde kesilir.
  • her bir dilim tekrar tepsiye dizilir ve firinda ayni sicaklikta uzerleri kizarana dek (yaklasik 10-15 dakika) pisirilir.
Afiyet Olsun.

Tuesday, June 1, 2010

MISSISSIPPI MUD CAKE (Camur Kek)



Malzeme: 1 kap ermis tuzsuz tereyagi,
2 kap seker,
1/2 kap unsweetened (sekersiz) kakao,
4 buyuk yumurta, cirpilmis,
1 tatli kasigi vanilya,
1 cimdik tuz,
1.5 kap un,
1.5 kap iri cekilmis ve kavrulmus pekan cevizi (ben ceviz kullandim),
1 torba minik marsmallow

Susleme icin:
Hazir cikolata sosu

Yapilisi:
Cukur bir kapda, yag, seker, kakao, yumurta, vanilya ve tuz iyice karistirilir. Un ve pekan cevizleri eklenir ve tekrar karistirilir.
Bir tepsi yaglanir ve uzerine yukaridaki karisim dokulur.
350 F'de (180 C'de) 20-25 dakika pisirilir. Bir kurdan, kekin cesitli yerlerine batirilarak, pisip pismedigi kontrol edilir.
Pisen kek firindan cikarilir, cikarilmaz uzerine marsmallow'lar dokulur. Kekin uzeri marshmallow'larla tamamen kaplanir. Tekrar firina konulur ve bir 5 dakika daha, uzeri kizaran dek firinda tutulur.
Firindan cikarilan kek tamamen sogutulur ve uzeri hazir cikolata sosu ile suslenir.