Saturday, March 19, 2011

PORTAKALLI KAKAOLU ISLAK KEK

Malzeme: 2 tane yumurta, 1/2 su bardagi sivi yagi (kanola kullandim), 1 su bardagi toz seker, 2 su bardagi sut (1 bardagi uzerine dokulmek icin ayrilacak), 6 kasik tatli kakao (2 kasigi uzeri icin ayrilacak), 3 portakal kabugu rendesi (1 tanesi uzeri icin ayrilacak), 1-1.5 su bardagi un, 2 paket kabartma tozu

 
 Yapılışı:

  •   Yumurtalar ve seker iyice karistirilir.
  • 1 bardak sut, siviyag, kakao, portakal kabuklari eklenir ve tekrar karistirilir.
  • Un ve kabartma tozu eklenir, iyice karistirilir. 
  • Yaglanmis tepsiye butun malzeme dokulur ve 350 (oF'de) veya 180 oC de pisirilir.
  • (Kürdan ile veya bir catal ile pisip pismedigi kontrol edilir)
  • Bir bardak sutun icine 2 kasik kakao eklenir ve karistirilir.
  • Firindan cikan kekin uzerine1 bardak kakaolu sut dokulur, ve kekin her tarafinin islanmasi saglanir.
  • Iyice soguduktan sonra uzerine portakal rendesi serpilir.

Kek iyice soguktan sonra servis edilir.