Saturday, October 29, 2011

CIKOLATALI VE VANILYALI PUDING


Malzemeler: 1 kg.soğuk süt (5 su bardagi), 1 su bardagi seker, 4 yemek kasigi misir nisastasi, yarim su bardagi kakao, 125 gram tuzsuz tereyagi, 1 paket vanilya

Uzeri icin: rendelenmis findik, veya hindistancevizi
Yapilisi:
Kakao, seker ve misir nisastasi 1 su bardağı sütun icinde iyice ezilir, hic topak kalmayacak sekilde.
Bu karisim, tenceredeki geri kalan sute eklenir ve kisik ateste surekli karistirilarak (topaklanmasi engelenerek) pisirilir.
Atesten alinan karisimin icine tereyag ve vanilya eklenir ve mikserle iyice cirpilir.
Kaplara boşaltilir ve dolapta bekletilir.
Servis yapilacagi zaman uzeri istenildigi gibi suslenir.

Not: Arzu edilirse pismis pudingin icine cikolata parcalari eklenerek daha zengin bir cikolata tadi edilebilir.

VANILYALI PUDING

Kakao ve cikolata haric ayni sekilde pisirilir.